Alternerend antidecubitus kussen

Om drukplekken te voorkomen of te genezen is het belangrijk om de drukpunten onder het lichaam te wisselen. Hiervoor kan een alternerend zitkussen, ook wel wisseldrukkussen genoemd, worden ingezet. Het altererend antidecubitus kussen wordt voornamelijk gebruikt bij mensen die al doorligwonden hebben of waarbij de kans groot is dat deze ontstaan omdat de persoon bijvoorbeeld langdurig aan een rolstoel verbonden is.

Aandrijving door luchtpomp

Dit alternerend kussen gaat decubitus tegen door hoogwaardige technologie. Luchtcellen worden aangedreven door een luchtpomp die opblaast en daarna weer lucht laat ontsnappen. Hierdoor ontstaat een betere doorbloeding van het lichaam. Wil men er toch op uit, dan kan dit door te kiezen voor een antidecubitus kussen met een accupomp. Dit type kussen wordt vaak ingezet in verpleeghuizen, maar kan ook ideaal in thuissituaties worden gebruikt. Vaak worden deze systemen vergoed door de zorgverzekeraars of is het mogelijk om dit kussen in bruikleen te krijgen.

Contact

Wilt u meer te weten komen over onze antidecubitus producten die zich richten op zittenliggenpositioneren en verplaatsen van patiĆ«nten? Lees meer informatie of neem contact op voor meer informatie.