foam Antidecubitus kussen

Bij het langdurig zitten op een stoel of in een rolstoel is het belangrijk om een goed antidecubitus kussen te gebruiken, zodat doorzitwonden worden voorkomen. In verband met de voortdurende druk die ontstaat op bepaalde lichaamsdelen kan er decubitus ontstaan. Vooral het stuitje is een gevoelige plaats om doorzitplekken te ontwikkelen op het zitvlak. Daarom is een afgestemd antidecubitus kussen erg belangrijk. Hierdoor kan de betreffende persoon langdurig, comfortabel en pijnvrij zitten, zonder decubitus te ontwikkelen.

Soorten foam antidecubitus kussens

Er bestaan diverse soorten foam kussens ter voorkoming van doorzitten. Of het nu gaat om een eenvoudige koudschuim kussen of een visco elastisch kussen, Bos Medical International, adviseert u graag in de aanschaf van het meest ideale kussen voor een specifieke situatie.

Foam kussens preventief inzetten

Het antidecubitus foam kussen wordt vaak preventief ingezet bij patiƫnten in ziekenhuizen, verpleeghuizen en in de thuiszorg. Dit kussen kan ook worden ingezet bij mensen met een laag lichaamsgewicht ( < 40 kg), waarbij het zitten op luchtbanen vaak als onprettig wordt ervaren.