Positioneren – antidecubitus positioneringsproducten

Wanneer patiënten langdurig in dezelfde positie zitten of liggen komen specifieke drukpunten van het lichaam onder grotere druk te staan dan gewenst. Hierdoor wordt de kans op doorligwonden (decubitus) vergoot. Ook op een operatiekamer liggen patiënten vaak lang in dezelfde positie op hun rug, zij of buik. In dat geval is het stabiele en comfortabele positionering van belang. Voor deze situaties biedt Bos Medical International een groot aanbod van positioneringproducten waarmee zorgpersoneel uit de voeten kan en de patiënt een belangrijk stuk ontlasting ervaart. 

Positioneringsproducten

De positioneringproducten en kussens werken drukverlagend en stabiliserend. Het assortiment kussens dat we bieden is verschillend qua materiaal en gebruik. We bieden positioneringkussens van schuim tot gel, voor éénmalig of meermalig gebruik.

Antidecubitus positionering via schuim

De schuimpositioners worden bijvoorbeeld gebruikt in operatiekamers voor een comfortabele gezichtspositie. We bieden ze met en zonder intubatieruimte voor gebruik in de voorovergebogen positie. Deze producten worden overigens vacuüm verzonden, zodat er ruimte bespaart wordt voor de opslag van de producten.

Da Vinci positioners

Onze Da Vinci positioners zijn kussens die gebruikt worden tijdens robotchirurgie volgens de Da Vinci methode. Met deze positioners wordt de patiënt gestabiliseerd in een comfortpositie. De gecoate, meerlaagse schuimkussens zijn ontwikkeld in samenwerking met chirurgen van het Jeroen Bosch Ziekenhuis. Deze positioners zijn voorzien van een antislipzijde waardoor ze, zelfs in een volledige Trendelenburgstand, niet wegglijden. Ze zijn waterdicht en kunnen eenvoudig worden gereinigd volgens de normen van het ziekenhuis.

Gelpositioners

Bos Medical heeft tevens een lijn gelpositioners voor patiënten op de operatietafel of voor ander gebruik. We bieden een zeer breed assortiment. Ons aanbod is in samenwerking met enkele chirurgen uit Nederland ontwikkeld en is volledig voorzien van een dikke polyurithaan filmlaag. Hierdoor is de kans op scheuren nihil. Werken met de positioneringskussens van Bos Medical International is eenvoudig en biedt veel voordelen. Neem contact met ons op voor eventuele vragen, het aanvragen van een offerte of nadere toelichting. Sommige ontwerpen kunnen we in overleg zelfs produceren. Vraag er gerust naar bij onze medewerkers.