Wanneer kies je een hybride antidecubitus matras?

Dat is een logische vraag tijdens de zoektocht naar een geschikte matrassen. Er zijn allerlei soorten matrassen. Uitvindingen houden voorlopig niet op, dus zullen er de komende jaren vast nog meer volgen. In de onderstaande blog leggen we het hybride matras aan je uit. Wat is het? Wat zijn de voordelen van een hybride matras en wanneer gebruik je het? Je weet het na het lezen van dit artikel!

Wat bedoelen we met een hybride matras?

Een hybride matras is een soort mix van twee soorten matrassen. Als je een luchtmatras en een schuimmatras combineert, krijg je een hybride onderbed. Het is vanzelfsprekend dat niet alle eigenschappen van de twee soorten matrassen aanwezig zijn in een hybride matras. Toch combineert een hybride antidecubitus matras een aantal belangrijke eigenschappen van schuim en lucht.

Hybride: de combinatie van lucht en schuim 

Een luchtmatras heeft als grote voordeel dat het matras zich vormt naar je lichaam. De holtes van je lichaam worden gevuld door het oppervlak van het matras. Het gevolg? Veel ondersteuning. Een luchtmatras ondersteunt het lichaam heel goed. Die gespreide druk verlaagt de kans op doorligwonden. Daarnaast laat een luchtmatras ruimte voor persoonlijke wensen. Je bepaalt zelf hoeveel lucht je in het matras doet. De hardheid heb je bij een luchtmatras helemaal zelf in de hand. Hoe meer lucht, hoe harder het matras. Je kan dus rekening houden met patiënten met een hoger of lager lichaamsgewicht

Een matras dat is vervaardigd uit schuim (foam), heeft weer andere goede kenmerken (zie ook: Wanneer gebruik je een foam antidecubitus matras?) Schuim heeft een beter ventilerende functie en houdt warmte minder lang vast. Dat komt het ligcomfort ten goede. Een hybride matras combineert de belangrijkste voordelen. 

De voordelen van een hybride antidecubitus matras

De pluspunten van de hybride antidecubitus matrassen van Bos Medical International zijn gebaseerd op twee eigenschappen: ondersteuning en comfort.

Ondersteuning

Je hebt hiervoor gelezen dat een luchtmatras een grote mate van ondersteuning biedt. Dat voordeel neemt een hybride matras moeiteloos over. Ondersteuning op zo veel mogelijk plekken, verlaagt de kans op doorligwonden. Dat komt omdat er bij goede ondersteuning geen drukpunten ontstaan op het lichaam. De verspreiding van druk is een effectief preventiemiddel tegen decubitus.

Comfort

Naast de ondersteuning is ook het ligcomfort van belang. Op een matras zonder comfort wil niemand slapen. Dat begrijpen we als geen ander. Een hybride onderbed heeft namelijk het ligcomfort van een schuimmatras – met een goede ventilatie als kers op de taart!

Wanneer gebruik je een hybride matras?

Als je de voordelen bekijkt, kom je tot de conclusie dat de hybride matrassen op allerlei manieren ingezet kunnen worden. Een hybride matras werkt uitstekend als preventief middel. Door deze werking is het thuis te gebruiken, maar ook in verzorgingstehuizen of andere instellingen. Daarnaast kan het matras ingezet worden wanneer doorligwonden al zijn opgetreden. Een degelijk matras draagt dan bij aan het herstel van de wonden!

Op zoek naar een hybride antidecubitus matras?

Ben je op zoek naar hybride antidecubitus matrassen die, naast ondersteuning, veel comfort bieden? Bos Medical International heeft verschillende hybride matrassen opgenomen in de webshop. Kijk in het assortiment voor meer informatie!

    Posted by